Barfi

250 gr. smør
125 gr. flormelis af rørsukker
1 1/2 dl. piskefløde-vand
kardemomme
vanillesukker
citronsaft og citronskal
75 gr. hasselnødder
300 gr. mælkepulver

Sæt nødderne i blød natten over. Rist nødderne i ovnen ved godt 100 grader indtil de er sprøde. Det tager 30 - 45 minutter. Skær dem i forholdsvis store stykker.

Smørret smeltes og flormelisen røres i. Tilsæt piskefløde-vand. Massen må ikke blive for varm. Smag til med krydderier, citronsaft og revet citronskal. Skru ned for varmen, så massen kun lige holder sig varm. Tilsæt mælkepulver lidt efter lidt under omrøring med piskeris. Det tager tid for mælkepulveret at blive opsuget i massen. Når massen er tilstrækkelig tør - piskeriset trækker striber efter sig - tilsættes nødderne og massen hældes i en form og sættes til afkøling i køleskab.